
Ja fa més de dos anys que Mosaics em va publicar
El sembrador d’estrelles amb unes il·lustracions precioses de la
Laura Borràs, una artista singular amb qui he tingut la sort d’establir una bona amistat i una complicitat creativa enriquidora. La Mertxe París, editora de
Mosaics, va apostar pel llibre i va fer una edició molt cuidada i d’una qualitat extraordinària. Fins el 2017 només havia publicat els meus llibres adreçats a infants i joves en editorials que fan col·leccions escolars, però feia temps que tenia ganes de sortir d’aquests circuit perquè aquestes editorials estan molt condicionades per les necessitats de les escoles, per les modes i també, en molts casos, per imperatius de les empreses mare moltes de les quals pertanyen a l’església catòlica i ens obliguen a autocensurar-nos amb alguns temes. Actualment, també, ha aparegut el fenomen dels “influencers” que ha acabat seduint el mon editorial. Tot plegat fa que sovint els autors ens veiem obligats, per la necessitat de tenir un sou a fi de mes, a escriure per encàrrec o a deixar de banda temes que ens interessen o a fer obres amb perfils massa didàctics. Tot i que després la mateixa editorial que vol un tema didàctic després et digui que el teu text ho és massa. Afortunadament, aquestes limitacions han deixat buits al mercat del llibre de manera que han aparegut editorials com Mosaics, que aposten decididament pels valors literaris de les obres al marge de les modes del moment. Uns aconsello que feu una visita a la seva web.
Em plau afegir aquí l’enllaç de la ressenya d’
El sembrador d’estrelles que va fer en Jaume Centelles al seu bloc
La invitació a la lectura, on comença dient que és una lectura necessària, i posteriorment la seva intervenció al programa
L'ofici d'educar a Catalunya Ràdio. També em van dedicar els seus espais, Susana Peix al programa Memòria de Peix, de Ràdio Vilanova, David Martí al programa Club Dante, de Ràdio 4, i la Ràdio de Mòra d'Ebre. A tots els estic enormement agraït.
Tot i que és un llibre de tapa dura i paper de bon gramatge i que no forma part de cap col·lecció escolar, diversos centres educatius s'han interessat perquè els seus alumnes el llegissin com ara l'Escola Santa Fe, de Medinyà; l'Escola Fray Luis de León, de Santa Coloma de Gramenet; l'Institut Pompeu Fabra, de Badlona; i l'Escola Pompeu Fabra, de Parets del Vallès.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada