dimarts, 14 d’abril de 2015

Quin niu més bonic! amb els petits alumnes de l'Escola Sant Pedro, a Gavà


Quan vaig començar a fer xerrades per escoles pensava que no seria capaç de mantenir l'atenció de nens i nenes de 6 i 7 anys durant una hora. He de reconèixer que al principi tenia problemes per omplir de contingut una trobada més enllà dels 15 o 20 minuts. Però els infants tenen poders màgics, tenen la qualitat d'aconseguir dels adults allò que volen, de manera que ara el meu problema és no allargar la trobada més enllà de l'hora de classe no sigui que es quedin sense pati. Tinc la sort immensa de poder compartir el meu treball amb estudiants de totes les edats, això m'ajuda a poder mirar el món amb els ulls d'un nen i també amb els ulls adolescents. Sento que així la meva vida és més plena. I això és gràcies a llibres com Quin niu més bonic!, que em va publicar l'Editorial Barcanova.

Els alumnes de 1r de primària de l'Escola San Pedro, de Gavà, tenien moltes preguntes preparades. Cal dir que ells en saben molt d'escriure, perquè també són escriptors. Tota la classe està fent un conte, i estan molt ben preparats perquè la seva mestra, la Laura Moragues, se n'encarrega. La Laura em va explicar el mètode de treball amb ajuda dels nens i les nenes. A dalt de tot de la pissarra té una corda que sinmbolitza un conte, la corda té tres punts especials. El principi, on hi ha la presentació dels personatges i de la història. I van passant coses fins arribar al mig, on hi ha el nus, on tota la història s'embolica. Segueixen passant coses fins arribar al final on hi ha la solució de tot l'embolic i conte contat...

Amb aquest llibre, que va il·lustrar Blanca Bk, els nens van aprendre que les persones i els animals poden ser amics, que de vegades ens veiem obligats a canviar de casa, però que totes les cases poden ser boniques si les decorem a la nostra manera. i sobretot, es van divertir molt i jo també amb ells.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada