Més de 10 anys

El somriure de la Natàlia
Il·lustracions d'Oriol Malet
Barcelona. Animallibres, 2011
Col·lecció La formiga vermella, 28A en Vador li agrada imaginar i inventar-se històries, però el que més li agrada és el somriure d'una companya de classe, la Natàlia. Per això, el dia que la veu sola i trista, farà servir tota la seva imaginació per ajudar-la. Junts iniciaran un viatge a través de la fantasia i els somnis per camins plens de paranys.
El secret del planeta Moix
Il·lustracions de Ricard Aranda
Barcelona. Editorial Barcanova, 2000
Col·lecció Sopa de Llibres, 39Ja feia dues hores que el brou bullia a la cuina. Tota la casa en feia olor i jo estava farta del seu xup-xup i del soroll de l'extractor. És clar que, aleshores, jo no sabia que aquell brou em permetria de fer el viatge més fantàstic que mai hagués pogut somiar i protagonitzar l'aventura més al·lucinant de la meva vida. I, sobretot, fer els millors amics que una noia pot desitjar...
El talismà de l'Ariadna
Il·lustracions de Francesc Salvà
Barcelona. Editorial Barcanova, 2005
Col·lecció sopa de Llibres, 103L'Ariadna i la seva colla d'amics viuen una aventura extraordinària. Quan uns personatges estranys volen apoderar-se del collaret que duu l'Ariadna -un talismà procedent del planeta Moix, que li concedeix poders-, ella recorre a un llibre màgic a través del qual tota la colla entren en un món misteriós, on hauran d'enfrontar-se als poders de la maga Circènida, que converteix els homes en animals. Plegats, però, aconsegueixen vèncer-la.


De tot cor
Diversos Autors
Barcelona. Editorial Barcanova, 2007

Recull de contes sobre infants i joves amb problemes de cor. Les autores i els autors vam cedir els drets a l'Associació d'afectats de cardiopaties de naixement (AACIC). Vaig escriure el conte El meu cor vol xocolata, il·lustrat per la Pilarín Bayés. "·El meu cor vol xocolata" fa un recorregut pels sentiments d'un fill per la seva mare, que pateix un problema de cor congènit. el conte exemplifica i descriu la por i el desig de protecció que normalment sentim els éssers humans quan una persona estimada està malalta. Fa referència a la importància d'entendre els processos que

acompanyen les malalties cròniques i apunta que no comprendre'ls pot ocasionar problemes als familiars més propers. D'aquesta manera incideix en la necessitat de fer front als diversos sentiments que ens acompanyen en aquest camí, ple d'ombres, de vegades, però il·luminat alhora per l'amor filial, el veritable protagonista d'aquesta història.

Les autores i els autors participants vam ser: Gemma Sales, Maria Carme Roca, Rodolfo del Hoyo, Jaume Comas, Elisa Ramon i Oriol Vergés. Les il·lustradores i els il·lustradors van ser: Consol Escarrà, Rosa Sàndez, Pilarín Bayés, Xavier Adroer, Ignasi Blanch i Tàssies.
La descoberta de l'Aristòtil Mas, de Matthey Lipmann
Traducció: Josep Maria Terricabras
Revisió i adaptació: Manuela Gómez i Irene de Puig
Adaptació Literària: Rodolfo del Hoyo
Eumo editorial i Grup IREF, 2017

"Si pensem sobre l'electricitat, la podem entendre millor; però quan pensem sobre com pensem, sembla que ens entenem millor a nosaltres mateixos."

"Hauríem de mantenir la ment oberta, sense pensar que ja ho sabem tot només perquè hem esbrinat unes quantes regles del pensament."

L'Aris, l'Elisa i els seus companys d'institut exploren el mon i a si mateixos des de la mirada d'adolescents. amb la curiositat i la passió pròpies de la seva edat, ens conviden a entrar en la reflexió filosòfica.

La descoberta de l'Aristòtil Mas és el primer llibre que va escriure Matthew Lipmann, creador del projecte Philosophy for Children (Filosofia 3/18). Juntament amb Recerca filosòfica, guia didàctica per al professorat, conforma un programa adreçat a estudiants d'onze a tretze anys per treballar la lògica.

El sembrador d'estrelles
Il·lustracions: Laura Borràs
Barcelona. Mosaics Llibres, 2017

Heu tingut mai un desig molt fort, molt fort? Un desig d'alguna cosa que sembla impossible? Un desig que no us deixa pensar en res més? Doncs, a en Tià li passa això. En Tià és un nen que deixa de parlar arran de la mort del seu pare, emmalalteix i sembla que el pou de tristesa en el què ha caigut no tingui fi. Fins que un dia una merla li deixa una llavor a la mà perquè la planti: quan la llavor floreixi, el desig que demani es farà realitat.  L'amor, l'amistat i l'acte d'escriure és el que ajuda en Tià a madurar, superar el dol i continuar endavant.


El sembrador d'estrelles és un cant a la vida, a l'esperança i a la superació individual i col·lectiva.La noia de la foto
Barcelona. Fiction Express-Boolino, 2020

La Rut té esgarrifances cada vegada que passa davant d’aquella casa abandonada. Un matí de tempesta, la Rut i les seves amigues veuen, assegut en un muret, un noi que els demana ajuda per entrar a la casa. Però, qui és aquest noi? Què fa allà i perquè hi vol entrar? Un dia la Rut rebrà una carta misteriosa que l’ajudarà a descobrir la història de la casa i el seu vincle amb el noi.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada