JuvenilNomés vull ser jo mateix
Barcelona, Animallibres, 2021

En Pau està de pega: se li ha mort l'avi i acaba de rebre una pallissa brutal. Els agressors li han robat, entre altres coses, un llibre amb uns documents a dins que un amic de la família li havia lliurat per complir la voluntat de l'avi. amb l'ajuda de les dues noies que el troben malferit, intentarà recuperar el llibre, però la recerca també el portarà a descobrir un secret molt perillós i a preguntar-se qui és ell en realitat.

Un pingüí damunt del televisor


Madrid. Santillana Grup Promotor, 2016

En Robert descobreix a casa dels avis un pingüí fet amb una banya de toro. Ell no s'imagina que
aquella vella figura decorativa posarà en perill la seva vida i la dels seus amics. L'avi de la Raquel va fer el pingüí a la presó, i ella creu que amaga documents que revelaran una història antiga de crims, de lluita i de silencis. 

De vegades, els objectes més insignificants amaguen històries increïbles que vénen de molt lluny. T'atreviries a investigar un passat fosc, ple de misteris, per descobrir tota la veritat?
Elisa

Elisa és una adaptació abreujada de la versió original anglesa Lisa (1983), de Matthew Lipman

Traducció i adaptació de l'edició original anglesa: Josep M. Terricabras (1991)
Revisió i adaptació abreujada: Manuela Gómez, Margalida Mas i Irene de Puig (2004)
Adaptació literària: Rodolfo del Hoyo (2004)
Vic, Girona, Barcelona. Eumo Editorial, Universitat de Girona, Grup IREF (Innovació i Recerca per a l'Ensenyament de la Filosofia). Setembre, 2004.

Elisa és la història de les peripècies quotidianes d'una noia i els seus amics d'aula. La protagonista explica les seves experiències i sentiments en un gènere literari que es mou entre una llarga carta al pare absent i un diari personal. La narració de fets i situacions diverses per les quals passa l'Elisa permet als joves identificar-se amb els diferents personatges i serveix de base per a la discussió d'alguns temes que interessen als estudiants i que tenen una gran vigència ètica: amistat, relacions familiars, fatalisme, reciprocitat, el paper de les normes, la mena de persona que vull ser, la mort, la responsabilitat, la ràbia, el consol, etc. Tot allò que teixeix l'experiència humana i que és especialment viu en la joventut.

1 comentari:

  1. He de llegir Un pinguï damunt del televisor! Pel que he llegit em sembla que m'agradaria força. Ho trobo molt imaginatiu, engrescador i m'agrada que es refereixi a l'aspecte de la recuperació de la memòria històrica. Algú que passi per aquí l'ha llegit?

    ResponElimina