L'autor ens visita

Objectius: Projecte d'animació a la lectura i de promoció de la literatura que permet apropar l'alumnat al fet literari, millorar la comprensió lectora com a eina fonamental per accedir al coneixement, estimular i potenciar l'habilitat lectora i el coneixement de la llengua.

Donar als alumnes la possibilitat que coneguin de prop el món de l'autor, afavorir el diàleg i l'intercanvi d'idees al voltant del llibre llegit i d'altres temes relacionats amb el procés de creació. Inculcar el valor sentimental del llibre i la relació que s'estableix amb el seu lector. Inculcar la idea de biblioteca personal als nens i nenes, als pares i mares...

Habilitats que desenvolupa: Fomentar el sentit crític, estimular el gust literari, prendre consciència de la pròpia capacitat d'expressar-se a través del text escrit. Aprendre a gestionar els sentiments i les emocions. La lectura és també un bon exercici i alhora un joc, perquè quan llegim utilitzem tots els coneixements previs i mentre llegim fem hipòtesis a partir d'aquests coneixements i dels que el llibre que llegim ens proporciona.

Lloc: Al centre educatiu, a l'aula, a la biblioteca o a qualsevol altre espai triat per l'escola

Necessitats: Cal haver llegit un llibre de Rodolfo del Hoyo. Es poden demanar llibres de mostra a les editorials respectives.

L'autor signarà els llibres que portin els alumnes després de cada sessió.

Com demanem l'activitat?: La visita de l'autor es pot sol·licitar mitjançant les editorials, o bé mitjançant el programa Autors a les Aules de la Institució de les Lletres Catalanes.

També es pot demanar directament a través del formulari de contacte d'aquest blog.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada