Narrativa




La darrera carta de Manuel Morón
Barcelona, Viena edicions, 2019.
Narrativa, 67


L’oficial de justícia Robert Bernal assisteix a la diligència de l’aixecament del cadàver de l’indigent Manuel Morón. Entre les pertinences del mort hi ha un quadern on ha escrit una llarga carta al seu fill. En Robert Bernal s’obsessionarà amb la lectura del quadern, els personatges del qual aniran formant part de la seva quotidianitat fins a fer-lo dubtar de la realitat. Alhora, l’atzar farà que les vides d’aquests personatges i la del mateix Robert Bernal es vagin encreuant.                               


Llegir al metro
Lleida. Pagès editors, 2013
Col·lecció Lo Marraco, 269
XLVIII Premi Recull de Narració "Joaquim Ruyra" 2012

Llegir al metro és un recull de relats breus que tenen com a nexe persones que caminen cap a si mateixes. Éssers que a partir d'una situació traumàtica com ara un accident, una malaltia, un trencament familiar o una catàstrofe natural, s'adonen que no són com es pensaven. En diversos relats els personatges s'entrecreuen tot lligant històries i vides en una cruïlla d'emocions i sentiments que els situen als límits de les seves capacitats de reacció.


Els amors furtius
Lleida. Pagès editors, 2000.
Col·lecció Lo Marraco, 74

Realisme, humor i ironia es combinen amb el relat filosòfic, oníric o fantàstic per tractar d'aprofundir en diversos aspectes de la condició humana a partir de temes com l'amor, la passió, el desig, el sexe o la soledat, entre d'altres. Els amors furtius va obtenir un ajut de la Institució de les Lletres Catalanes per a la creació d'obres literàries, l'any 1996.




Salou 6 pre-textos VII
Salou. Ajuntament de Salou
Barcelona. Editorial Meteora, 2011

Llibre col·lectiu no venal publicat per l'Ajuntament de Salou amb motiu de la diada de Sant Jordi, 2011. Vaig publicar el relat Col·liri. El relat formava part de Llegir al metro i els seus personatges s'hi relacionen, però no el vaig presentar al premi Recull per haver estat publicat. Espero que algun dia es puguin llegir junts.
Altres autors que van participar són Àngel-O. Brunet, Núria Esponellà, Llort, Joaquim Pijoan i Susana Vallejo.




Un gramet d'amor a Santa Coloma i altres relats

Santa Coloma de Gramenet. Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, 1996

L'edició d'aquest llibre es va fer a proposta de la Ponència de cultura de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet amb motiu de la celebració en aquesta ciutat del XV Congrés de l'Associació de Joves Escriptors en Llengua Catalana, els dies 11 i 12 de novembre de 1995. El llibre va recollir relats de 14 autors i autores. Ens van convidar a participar a alguns autors colomencs que no érem membres de l'AJELC. Vaig publicar el relat Metro Línia 1, posteriorment inclòs en el recull Els amors furtius.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada