dimarts, 26 de febrer de 2013

Un pirata al barri del ClotAvui he tingut una trobada literària amb els alumnes de 4t de Primària de l'Escola Mare de Déu de Núria, al barri del Clot de Barcelona. Aquesta vegada li ha tocat el torn a El capità Barruf i els caçafantasmes, un llibre ple de personatges estrafolaris i esbojarrats i d'uns estris màgics força divertits. Les nenes i els nens havien preparat un bon grapat de preguntes sobre el procés de redacció, la creació del personatges, d'on venia la inspiració i també algunes personals, com ara si de petit volia ser alguna cosa a més a més d'escriptor. Volia ser metge, però era molt dolent en mates i en física. Han mostrat interès per saber si a part d'escriure tinc altres aficions. Clar, llegir i anar al teatre. Volien saber si m'agrada més escriure per a nens o per a adults, pregunta de difícil resposta. tinc necessitat d'escriure per a adults, però sempre que ho faig em sento atrapat per la llum dels ulls de totes les nenes i els nens que m'han llegit.

Després m'han fet un regal preciós. Havien fet un àlbum sobre el llibre. Cada alumne havia fet un dibuix sobre el capítol que més li havia agradat. Els agraeixo molt aquest regal, que guardaré com un tresor. Gràcies també a la seva mestra, l'Ester Berenguel.

Finalment m'han explicat coses en les quals havien treballat, com ara una pluja de sentiments que penjaven del sostre de la biblioteca: amor, alegria, felicitat, tristesa, por, amor...

3 comentaris:

 1. Carai, Rodolfo, entre tants nens passes desapercebut. Enhorabona! Ells són, amb diferència, els millors lectors i el millor públic. Una abraçada!

  ResponElimina
 2. El encuentro con lectores infantiles es una de las experiencias más enriquecedoras que tengo como escritor. Por cierto, te ha salido un catalán perfecto.
  Abrazos literarios

  ResponElimina
 3. He hecho en mi región muchas lecturas para alumnos de primaria y secundaria y sé de lo que hablas y lo que sientes. Cualquiera de mis experiencias con ellos ha sido mil veces más auténtica y gratificante que todas mis lecturas juntas para adultos. Su naturalidad, su sinceridad, su implicación y su entrega no tienen precio.
  Respecto al catalán, siempre me ha gustado. No te diré que lo hablo en la intimidad (je, je), pero tengo, desde muy joven, muchos amigos catalanes y un diccionario siempre a mano del que me he servido para traducir a muchos de los grandes poetas que ha dado Cataluña.
  Más abrazos y hasta pronto (ya está en marcha el pliego del 'Omaggio').

  ResponElimina