dimecres, 3 de febrer de 2016

Santa Coloma de Gramenet. Club de lectura amb La font del cedre


La Biblioteca Centrral de Santa Coloma de Gramenet ha ofert a les escoles de la ciutat un club de lectura amb La font del cedre. Després de llegir el llibre, un grup de 4t de primària de l'Escola Sant Just va fer una visita a la biblioteca. La primera part de la visita consistia a fer una trobada amb l'autor, o sigui amb mi, com podeu veure a la fotografia.
La trobada va ser especial ja que els nens i nenes em feien preguntes relacionades amb les emocions i els sentiments dels personatges i també sobre el comportament de les persones amb el nostre entorn. Així, vam poder parlar de la soledat, de l'amistat i de la nostra Font de l'Alzina real en comparació amb la Font del Cedre de ficció, vam parlar també de la màgia, de les tradicions catalanes en les quals trobem molts follets, i de literatura, ja que per Sant Jordi d'enguany farà 400 anys que van morir Cervantes i Shakespeare. D'aquest últim em vaig inspirar en la seva obra El somni d'una nit d'estiu per fer alguns capítols del llibre. També els vaig parlar de Don Quijote de la Mancha, que vaig llegir als 14 anys, del centenari del naixement de Roal Dahl, autor de Charlie i la fàbrica de xocolata, Matilda o GAG.Gran Amic Gegant, i dels 50 anys de La casa sota la sorra, de Joaquim Carbó.
Vaig felicitar les mestres pel procés de lectura que havien seguit perquè en lloc d'examinar els seus alumnes sobre el llibre, en lloc de fer-los fer treballs, com si un llibre literari fos un llibre de text, van comentar el llibre a classe. Van parlar dels personatges i els nens i les nenes explicaven les seves experiències de vegades molt semblants a la de la protagonista. Es van adonar, com ja he comentat, que la Font del Cedre es semblava a la Font de l'Alzina. És a dir, van gaudir de la lectura i van aprendre tot gaudint. Em van alegrar el dia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada