A Vilanova del Vallès he visitat l'Escola La Falguera, tota de color verd enmig de la muntanya. Tenia una trobada amb els alumnes de cinquè, però finalment s'hi han afegit també els de sisè. Havien llegit El somriure de la Natàlia. Les seves preguntes han estat d'allò més interessants. Com sempre els alumnes volien saber com m'havia inspirat, d'on havia tret les idees per al llibre, com havia creat els personatges, com escric, però a diferència d'altres ocasions han fet preguntes molt importants sobre el contingut del llibre, sobre els noms, sobre els protagonistes. S'han aturat en detalls on homenatjava a Michel Ende tot fent aclucades d'ull a La història interminable i a Momo. I també m'han demanat consells per escriure relats, poesia i monòlegs. He fet el millor que he pogut, sort que no m'havien de posar nota. He marxat a l'hora del pati, quan els mestres repartien maduixes als alumnes. Molt bones. Recordo que la meva ciutat, Santa Coloma de Gramenet, va ser terra de maduixes.
En acabar he partit cap a Besalú tot gaudint del paisatge en un dia lluminós. Després de dinar he passejat per un dels pobles amb més història de la nostra terra. Cal dir que Besalú va ser un dels primers i més poderosos comtats catalans. Trepitjant aquells carrers sentia dins de mi tota la força d'un poble mil·lenari caminant amb pas ferm cap el futur.
I amb aquestes reflexions he anat a l'Institut Escola Salvador Vilarrasa, un edifici antic i amb solera ampliat amb barracons, on de seguida els nens m'han reconegut abans de l'hora d'entrada i m'han rebut com si fos un futbolista famós. Els pares i les mares estaven sorpresos i expectants, fins i tot una mare, en veure els nens tan esverats, ha vingut a preguntar-me qui era jo. Ha estat una experiència extraordinària. Els alumnes de primer curs de primària havien llegit Quin niu més bonic!, però per les seves preguntes molt ben pensades, per l'atenció i l'interès que hi posaven, semblaven molt més grans. En finalitzar la sessió els he felicitat. I això passa perquè tenim uns mestres vocacionals, que estimen la seva feina, que estimen els infants i que fan autèntics miracles amb els nostres fills malgrat les retallades i els recursos cada cop més escassos.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada