dilluns, 7 d’abril de 2014

GOYA GUTIÉRREZ I SANTI BORRELL AL CARRER MAJOR

Després de la bona acollida de les tres primeres trobades de la Cita de Poetes al Carrer Major, tornem  el 10 d'abril a les 19:30 hores amb Goya Gutiérrez i Santi Borrell. La nostra proposta habitual és fer la Cita el darrer dijous de cada mes, però amb la Setmana Santa i el Sant Jordi pel mig, hem decidir avançar la trobada d'aquest mes.
L'acte tindrà lloc a la Llibreria Carrer Major (c. Major, 13, Santa Coloma de Gramenet, ben a prop de les estacions del metro L1 Santa Coloma i L9 Església Major). Telèfon 93 358 58 42.

Goya Gutiérrez Lanero (Zaragoza, 1954 - Barcelona). És Llicenciada en Filologia Hispànica per la Universitat de Barcelona. Ha exercit com a professora d'institut tot impartint l'assignatura de Llengua i Literatura castellanes. Ha sido profesora de instituto impartiendo la asignatura de Lengua y Literatura castellanas. Desde el 2003 es directora de la revista literaria Alga. Anteriorment havia participat en la iniciativa editorial Bauma. Cuadernos de poesía, en Barcelona. Es membre de l'ACEC (Associació Col·legial d'Escriptors de Catalunya). Inquieta gestora cultural, coordinadora de lecturas i presentacions poètiques, ha publicat els poemaris Regresar (1995), De mares y espumas (2001), La mirada y el viaje (2004), El cantar de las amantes (2006), Ánforas (2009) i Hacia lo abierto (2011). Té inèdit un nou poemari, una novel·la i, actualment, treballa en un llibre de relats curts.
Podeu trobar més informació a la web de Goya GutiérrezEL ÁRBOL DE LA LLUVIA
Te esperaré como el árbol espera
al ave que desde el norte viajó un día
anidando en sus ramas,
desnudas más tarde por la ausencia
en medio del verdor
de aquel tiempo de las lluvias,
que en este otoño se abre
estrenando presagios

Ayer te amé, mañana está
llegando, y no me reconozco,
hoy soñaré que el buen ladrón
vacía boca y ojos
que aborda el blnaco y liso lienzo
para trazar olvidos
Santi Borrell (1972, Vilafranca del Penedès).  "Fragments d'una pedra” és el seu segon llibre de poesia, després d'haver publicat "Els dies a les mans" (2010), un llibre que va rebre bones crítiques a revistes culturals i suplements literaris, llibre del qual es va fer una segona edició i va ser considerat com un dels fenòmens editorials, poètics, d'aquell any.
A part d'escriure, també ha organitzat i organitza diversos festivals de poesia (com el Festival de Poesia a les Caves, de Sant Sadurní d'Anoia, o la "Kinzena Poetika", de Vilafranca del Penedès). Ha col·laborat amb diversos artistes, fent poemes, ha fet diversos muntatges poètics, ha impulsat diverses iniciatives per Internet, i ha promogut diversos llibres col·lectius, com "Poesia a la frontera", una antologia de poetes en llengua catalana, aragonesa i castellana. 
Podeu trobar més informació al bloc de Santi Borrell

Tot

tot és tan immens 
i tan ample i tan ple 
i tan fort i tan fràgil
i tan fàcil i tan real
i tant absolut i tan simple...
que res... no res....
Fa temps
Fa temps
que veig el teu somni
dibuixat a la paret
fa temps
que m’amago dins del vent
fa temps
que no fem l’invent
i tot és lent
fa temps
que no saps què tens
fa temps
que veig el teu cos penjat a l’horitzó
i tinc els ulls negres de tant dolor
fa temps
que no vull casa
i la mort passa de llarg.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada