Passa al contingut principal

Esmorzar compartit a l'Escola Salvador Espriu





He visitat l'Escola Salvador Espriu de Granollers per novè anys consecutiu. Si hi torno, haurem de fer una celebració. Dijous passat, mentre enfilava carretera de la Roca amunt cap a Montmeló i després cap a Granollers, anava pensant que els nens i les nenes de quart de primària amb els quals vaig fer dues sessions el 2004, ja hauran acabat els seus estudis, alguns faran estudis universitaris o de graus mitjà i superior, altres s'hauran incorporat al mercat laboral, si la crisi els ho ha permès.

Van ser uns infants espavilats i alegres que descobrien el món amb innocència i plens d'il·lusions, després van ser adolescents amants de les músiques modernes, tocats per primer cop per l'amor, l'energia més poderosa que existeix, i ara són joves plens de futur en una societat que no se'ls posa fàcil.
En aquell temps els nens de la foto tot just havien fet un any.

Les nenes i els nens del 2004 com els d'ara, van llegir La colla del fantasma Barruf, probablement el meu llibre més llegit a les escoles i també a la xarxa de biblioteques. Sempre, any rere any, han volgut rebre'm a la seva biblioteca. Guardo records meravellosos al meu cor. Aquell 2004, recent havia passat el Sant Jordi, uns alumnes em van rebre disfressats dels follets que surten al llibre. Cada any han preparat alguna sorpresa simpàtica. Aquest any ha estat un esmorzar compartit amb els dos grups al menjador de l'escola. Una coca que estava molt bona i una xocolata deliciosa.


Totes i tots tenien preguntes a fer. Van estar molt participatius i vam passar una molt bona estona amb una conversa ben animada. Volien saber en què consisteix la feina d'escriptor, si tinc un lloc per treballar, d'on trec les idees per escriure, com em vaig inspirar per fer aquests personatges tan esbojarrats, com havia triat el títol del llibre i els noms dels personatges, des de quan escrivia, què m'hauria agradat ser si no fos escriptor, quines altres aficions tinc a més a més d'escriure, si els llibres donen per tenir un sou per viure. Molts preguntes i molt interessants.

Estic enormement agraït a l'equip de mestres, que sap com estimular els seus alumnes perquè siguin bons lectors. I també a la cap d'estudis, la Mari Pascual, que any rere any em rep amb una amabilitat extraordinària.

Comentaris

  1. Moltes gràcies Rodolfo per aquesta entrada en el teu blog. Nosaltres també estem molt contents de la teva visita i d'haver poder preguntat a l'autor del llibre que hem llegit i que tant ens ha agradat, en viu i en directe, allò que ens feia sentir curiositat. A partir d'ara ja ens toca estar atents al llibre que estas preparant que segons els que ens vas explicar promet ser mooooolt interessant. Molts èxits!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Roc i l'escala de les portes secretes

Sóc de l'opinió que l' Eulàlia Canal està destinada a convertir-se en una clàssica contemporània de la literatura infantil i juvenil catalana. M'encanta tornar a llegir una i altra vegada llibres seus com ara  Un petó de mandarina (premi Barcanova 2007), Un somni dins un mitjó, Un poema a la panxa, La nena que només es va poder endur una cosa, Els fantasmes de casa els avis  o Els fantasmes no truquen a la porta (Premi de la Crítica Serra d'Or 2017), per posar només alguns exemples. El llibre que he llegit més vegades és Roc i l'escala de les portes secretes , publicat a la col·lecció Nandibú , de Pagès editors , amb il·lustracions d' Elena Ferrándiz . L'esquema de l'argument és ben senzill. En Roc es queda uns dies a càrrec d'un veí perquè els pares han marxat a l'Índia per adoptar una nena. En aquest temps descobreix que una nena emigrant i sense papers s'amaga a l'edifici. La denúncia d'un altre veí fa que la policia d...

He decidit tornar

Fa gairebé quatre anys que no faig servir aquest blog perquè volia tenir una web, però de moment m'he conformat amb un altre blog que faig servir com si fos una web, encara que no ho sigui. Per això he pensat a tornar a utilitzar-lo per anar escrivint articles diversos. A l'altre, https://rodolfodelhoyo.cat / també faré algun article de tant en tant, però el dedicaré més a parlar de la meva obra. Aquest serà més general, parlaré principalment de les meves activitats, segurament faré algun article d'opinió i també faré ressenyes o parlaré de llibres que m'han interessat per la raó que sigui.  Necessitaré uns dies per revisar i actualitzar les pàgines. De moment us poso les cobertes dels tres darrers llibres. Tresors rere les portes , un àlbum de poesia infantil magníficament il·lustrat per Noemí Villamuza , editat per Bindi Books, que està a punt d'arribar a les llibreries. La casa és on els més petits troben els primers racons per jugar, imaginar, crèixer i sentir-s...

Presentem El sembrador d'estrelles

Avui us vull parlar d'un llibre que acaba de sortir de la impremta. Calent, calent, com un plat de macarrons acabats de fer. El llibre es titula EL SEMBRADOR D'ESTRELLES, l'he escrit jo i l'ha dibuixat la Laura Borràs.  Ha estat publicat per l'editorial Mosaics . Un mosaic és una decoració feta de petites peces de diferents colors i materials, és un art molt antic, a casa nostra es conserven alguns mosaics que van fer els romans. Però l'editorial utilitza aquest nom com una metàfora, se sembla a una comparació. El nom Mosaics serveix per identificar la nostra societat actual, formada per persones molt diferents, de països, cultures i religions diversos, tots units en un mateix territori que estimem, com les petites peces de terracota, de vidre o de metall que formen un dibuix. Si falta alguna peça el dibuix no està complet. Els éssers humans ens necessitem els uns als altres amb els nostres defectes, amb les nostres virtuts i amb les nostres diferènci...