dimarts, 14 de maig de 2013

Una escola a la muntanya


Fa anys que visito l'Escola Montserrat, de Sarrià de Ter. La primera vegada gairebé passo de llarg perquè el navegador s'obstinava a dur-me enllà de la muntanya tot seguint la carretera. L'escola està en un lloc preciós, envoltada d'arbres i d'una alegre piuladissa dels ocells, amb unes vistes magnífiques.
El nens i les nenes de quart llegeixen tot sovint La colla del fantasma Barruf, però aquesta vegada han triat llegir el segon de la sèrie (bé, no sé si faré una sèrie; ho estic valorant perquè els lectors la demanen). En aquest llibre tota una colla de personatges estrafolaris i esbojarrats passen aventures divertides en el seu viatge cap a les illes Moltlluny on volen passar les vacances. A la continuació, El capità Barruf i els caçafantasmes, els nostres personatges ja són a les illes on l'estada se'ls complica molt.


Els joves lectors em van dir que s'havien divertit d'allò més, van fer comentaris molt positius pel que fa a les magnífiques il·lustracions de l'Oriol Malet i em van preguntar si havíem treballat junts per fer el llibre. No va ser així perquè no ens coneixíem, però arran de l'edició del llibre ens hem fet molt amics i hem col·laborat en un altre que es titula El somriure de la Natàlia. També van voler saber si faria un tercer llibre amb els mateixos personatges i com havia triat els seus noms.

El dia que vaig visitar l'escola l'havien dedicat a les fruites, però no es tractava només d'explicar les seves qualitats alimentàries, sinó que es tractava d'estimular la seva introducció a la dieta, de manera que es van repartir taronges, pomes, plàtans i maduixes per totes les classes. A la sala de mestres, també.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada